VC Herentals opent 2016 met gelijkspel in Zwijndrecht.  In de eerste wedstrijd van 2016 trok VC naar Verbroedering Zwijndrecht, een ploeg getraind door Danny Van Leuven, ooit in loondienst bij KFC Herentals. In een, bij momenten, bitsige wedstrijd moest roodwit uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Een vroege opener is zowat het handelsmerk van VC Herentals aan het worden. Nog maar pas afgefloten of Admir Krajicnic werd op links aangespeeld, kappen, trappen met rechts in de linkerbenedenhoek buiten het bereik van doelman Denissen en 0 – 1. Drie minuten later eenzelfde actie maar deze keer mikte Admir het leer aan de verkeerde kant van de paal buiten.

De thuisploeg zocht steeds zijn prijsschutter Bouwmeester op en dropte veel ballen in het centrum van de bezoekende verdediging. Voorlopig zonder al te veel succes. Herentals speelde de bal goed rond en rond het kwartier vond een voorzet het hoofd van Deswert. Doelman Denissen ranselde de bal van onder de lat in hoekschop. De wind, in het nadeel, voorspelde niet veel goeds en rond het half uur werd een voorzet vanuit de draaiing naast Vervoort in doel gewerkt en de bordjes hingen terug in evenwicht.

5 minuten later werd Bouwmeester gelanceeerd en lobde Vervoort. 1 – 2 en VC Herentals op achtervolgen aangewezen. Bouwmeester vierde zijn doelpunt iets te enthousiast, pakte daardoor zijn tweede geel en mocht meteen gaan douchen. Een kopbal van Voorspoels was het laatste wapenfeit uit de eerste helft. Een striemende regenvlaag leidde de rust in, in een eerste helft waarin de thuisploeg de tackels niet schuwde; de scheids had dan al een aantal thuisspelers met een geel kartonnetje bedacht.

In de tweede helft luwde de wind maar een andere wind stak op; een volledige bezoekende ploeg beukte op de lokale defensie. Zwijndrecht geraakte in de tweede helft nooit meer onder de omklemming onderuit. En VC kreeg kansen bij de vleet om zelfs een overwinning te rechtvaardigen. In het eerste uur van de wedstrijd had Denissen meerdere malen de bal van onder de lat in hoekschop weten te werken.

Hij was goed op weg om de boeman van Herentals te worden. Rond het uur steekt VC een zoveelste mooie snelle aanval in elkaar. De bal komt tot bij de verbauwereerde Krajisnic; zijn deviatie belandde nog naast doel. Even later dweilde een onhoudbare Jorne Van Genechten voor de zoveelste keer de lijn af, zijn voorzet bereikte Krajisnic opnieuw en deze keer was het wel raak.

2 -2 Het speelveld was ondertussen gereduceerd tot het strafschopgebied van de thuisploeg, die kost wat kost dat punt probeerde thuis te houden, met weggekeilde ballen en nog wat gele kaarten als gevolg. Rond de 65e minuuut omspeelt Ascensoin zijn verdediger, gaat in het strafschopgebied en wordt dan onorthodox gestopt. Djuric krijgt vreemd genoeg geel.

De enige van de namiddag voor de bezoekers. VC kreeg nog een resem goede mogelijkheden; een lage kopbal van Spiessens, een kopbal van Voorspoels, een trap, na hoekschop, van Verdonck net over, illustreerden het bezoekende overwicht. In de laatste minuut, na weer een voorzet van Jorne Van Genechten, gleed De Swert naar de bal , maar die hobbelde aan de verkeerde kant van de paal buiten. Meteen het laatste wapenfeit.

VC Herentals brengt zo een punt mee vanuit Linkeroever maar op basis van de tweede helft zou een overwinnig niet gestolen geweest zijn. Volgende week komt Branddonk naar Sint Janneke, een ploeg die, in de klassering, 1 punt meer telt. In het verleden stond deze wedstrijd altijd garant voor spektakel.

De bezoekers zullen zeker de zware thuisnedelaag tegen roodwit nog in het geheugen geprent hebben. Ascension moet dan noodgewongen de wedstrijd volgen vanuit de tribune.

Verslag: Jan Deckers/VC Herentals/Nnieuws.be